Tipy a triky

Ako odolať tlaku zákazníka na zníženie ceny?

Zníženie ceny pre zákazníka môže byť lákavé, ale môže mať negatívne dôsledky pre vaše podnikanie. Zníženie ceny môže viesť k nižšiemu zisku alebo dokonca k strate peňazí, ak cena nie je primeraná nákladom na poskytovanie služieb. Ako teda odolať tlaku zákazníka na zníženie ceny?

Zdôraznite hodnotu služieb

Zákazníci často vyžadujú zníženie ceny, pretože nevidia hodnotu služieb, ktoré poskytujete. Ukážte im, ako vaše služby prispievajú k ich úspechu, ako napríklad zvýšenie produktivity, zlepšenie bezpečnosti alebo zvýšenie kvality.

Ukážte im konkurenčné ceny

Ukážte im, že vaša cena je primeraná cenám konkurencie a že poskytujete viac hodnoty ako konkurencia.

Ponúknite alternatívy

Ak sa zákazník stále sťažuje na cenu, ponúknite mu alternatívy, ako napríklad platenie v hotovosti, rozdelenie platby na splátky alebo poskytnutie konkrétnej služby za nižšiu cenu.

Ukážte im náklady

Ukážte im, aké náklady sú spojené s poskytovaním služieb a prečo je cena primeraná.

Držte sa svojho cenníka

Ak sa zákazník nechce riadiť vašim cenníkom, neustupujte tlaku na zníženie ceny. Držte sa svojho cenníka a zdôraznite, že cena je primeraná nákladom a kvalitou poskytovaných služieb. Je dôležité, aby ste sa držali svojich cien a neustupovali tlaku zákazníka, pretože to môže viesť k strate zisku a dlhodobým problémom so ziskovosťou.

Je tiež dôležité, že každý zákazník je iný a môže mať iné požiadavky a potreby. Niekedy môže byť vhodné ustúpiť a znížiť cenu pre konkrétneho zákazníka, pokiaľ to neovplyvní vašu ziskovosť. Je dôležité vyvážiť potreby zákazníka s vašimi potrebami a zabezpečiť, aby ste sa udržali ziskoví.

Niekedy sa stačí trafiť len do jeho potrieb. A keďže najlepšie ich pozná sám zákazník, dá sa to aj s nástrojom automatizovaných cenových ponúk s Bondly. Zákazník si ponuky vytvára sám, na základe vašej šablóny, ceny a vzťahov jednotlivých položiek. Rýchlo a jednoducho. Viac info na www.bondly.sk

Späť na články